Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε η Νίκη Σερέτη της ΕΡΤ με αφορμή την επερχόμενη συμμετοχή στον δεύτερο κύκλο της σειράς «Το δίχτυ» του Μανούσου Μανουσάκη. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός γύρισε πίσω στον χρόνο και περιέγραψε την πρώτη της συνεργασία με τον αείμνηστο δημιουργό τον οποίο και αποκάλυψε πως είχε στεναχωρήσει στο παρελθόν.

Ειδικότερα, η Νίκη Σερέτη εκμυστηρεύτηκε αρχικά πως «τηλεόραση είχα πολύ καιρό να κάνω, είμαι πολύ συγκεκριμένη σε αυτά που θέλω να κάνω, μέχρι που χτύπησε το τηλέφωνο μου. Με πήρε η Χρύσα Ψωμαδέλλη, μέσω του Μανούσου Μανουσάκη, που ήταν από τους πρώτους που με είχε βγάλει στην τηλεόραση και είχα παίξει στο Τμήμα Ηθών. Πήγα με μεγάλη χαρά να τον συναντήσω. Ήταν μια στιγμή που έπρεπε να συμβεί. Μετά το Τμήμα Ηθών, ο Μανούσος με είχε πάρει για να παίξω σε ένα θεατρικό».

«Κάποια στιγμή όμως, στην πρόβα τζενεράλε, έφυγα. Είχε συμβεί κάτι, δεν έκανα και τίποτα, ήμουν στον χωρό και βρισκόμουν ακόμα στο δεύτερο έτος της σχολής. Ο Μανούσος στεναχωρήθηκε πάρα πολύ και μου το φύλαγε για χρόνια. Όταν με κάλεσε, λοιπόν, είπα “τον Μανούσο τον είχα στεναχωρήσει κάποια στιγμή” και μόνος του είπε “όχι, εγώ δεν θυμάμαι τίποτα, θυμάμαι πάντα ότι σ’ αγαπούσα και σε πίστευα πολύ”. Ήταν σαν να έπρεπε να γίνει αυτό το κλείσιμο λίγο πριν φύγει από τη ζωή. Οπότε το είδα σαν δώρο».

«Υπάρχει μια μόδα πως οι ηθοποιοί πρέπει να… υποφέρουμε, να είμαστε πάνω στη σκηνή και να φέρουμε τα μικροθέματα μας, τα μίζερα, τα μικρά μας. Ο θεατής όμως έρχεται για να κοινωνήσει και πρέπει αυτό που θα του δώσεις να μην έχει τρακ και αγωνίες. Πρέπει να είναι καθαρό και να αφηγήσει μόνο από την ιστορία του ήρωα», κατέληξε.