Υλικά
- 1 μεγάλη μπαγκέτα
- 200 γρ. τυρί μοτσαρέλα, κομμένη στη μέση και έπειτα σε λεπτές φέτες
- 3 κ.σ. βούτυρο με σκόρδο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.σ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε αρχικά το φούρνο στους 200C.
- Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε το βούτυρο με σκόρδο με το βασιλικό και αλατοπιπερώστε.
- Βάλτε την μπαγκέτα σε μια επιφάνεια κοπής και ξεκινώντας από την άκρη κόψτε την ολόκληρη σε μέτριες φέτες, ενωμένες μεταξύ τους.
- Καλύψτε την μπαγκέτα με το μείγμα βουτύρου-βασιλικού και τοποθετήστε τα κομμάτια μοτσαρέλας ανάμεσα στις φέτες.
- Πασπαλίστε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι στην κορυφή της μπαγκέτας, τυλίξτε την με αλουμινόχαρτο και βάλτε την σε ένα ταψί.
- Ψήστε την για 22 με 25 λεπτά ή μέχρι το ψωμί να γίνει ελαφρώς τραγανό και το τυρί να λιώσει. Σερβίρετέ το αμέσως, ζεστό.