Υλικά
- 4 φιλέτα πέρκας 175 γρ. περίπου το καθένα
- 75 γρ. (3/4 φλ.) φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 25 γρ. (½ φλ.) τριμμένη ψίχα από μπαγιάτικο άσπρο ψωμί
- ½ λεμόνι το χυμό
- 2 αβγά χτυπημένα
- 4 κουταλιές φυτικό λάδι
- 30 γρ. (2 κοφτές κουταλιές) ανάλατο βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε την παρμεζάνα, τα ψίχουλα του ψωμιού, το χυμό του λεμονιού και λίγο αλατοπίπερο. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα πέρκας και από τις δύο πλευρές.
- Βάζετε τα χτυπημένα αβγά σε ρηχό ταψάκι και βουτάτε μέσα τα φιλέτα ψαριού και από τις δύο πλευρές.
- Στη συνέχεια τυλίγετε τα ψάρια στο μίγμα παρμεζάνας πιέζοντάς το για να κολλήσει επάνω τους.
- Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζετε μέσα τα παναρισμένα με παρμεζάνα φιλέτα, για 3-4 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.