Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
- ½ φλ. μέλι
- 3 κ. γλ. κανέλα
- 4-5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή 1 κ.σ. σκόνη
- βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
- Κοσκινίζετε αρχικά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ύστερα, προσθέτετε την κανέλα και το τζίντζερ.
- Σε άλλο σκεύος χτυπάτε το βούτυρο με ζάχαρη και το μέλι μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτετε το αλεύρι σιγά-σιγά. Μετά, προσθέτετε τόσο αλεύρι όσο να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια σας.
- Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τρεις ώρες.
- Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και κόβετε τα μπισκότα με κουπάτ στο σχήμα που θέλετε.
- Βουτυρώνετε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 8 με 10′.
- Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν πασπαλίζετε προαιρετικά με ζάχαρη και μετά ξεφορμάρετε.