Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • ½ φλ. μέλι
  • 3 κ. γλ. κανέλα
  • 4-5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή 1 κ.σ. σκόνη
  • βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζετε αρχικά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ύστερα, προσθέτετε την κανέλα και το τζίντζερ.
  2. Σε άλλο σκεύος χτυπάτε το βούτυρο με ζάχαρη και το μέλι μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτετε το αλεύρι σιγά-σιγά. Μετά, προσθέτετε τόσο αλεύρι όσο να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια σας.
  4. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τρεις ώρες.
  5. Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και κόβετε τα μπισκότα με κουπάτ στο σχήμα που θέλετε.
  6. Βουτυρώνετε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 8 με 10′.
  7. Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν πασπαλίζετε προαιρετικά με ζάχαρη και μετά ξεφορμάρετε.