Υλικά
- 1 + 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1φ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ. σούπας σκόρδο, λιωμένο
- 2 φλ. κουνουπίδι, ψιλοκομμένο
- 425 γρ. λευκά φασόλια κονσέρβας
- ½ φλ. σπιτική σάλτσα τομάτας
- ½ κ. γλυκού αλάτι
- 2 φλ. κινόα, μαγειρεμένη
- ½ φλ. πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ φλ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- μια πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψί στρώστε μια λαδόκολλα.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, περίπου 2-3 λεπτά.
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο κουνουπίδι και μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά.
- Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι το κουνουπίδι να είναι τρυφερό, περίπου 5 λεπτά.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο επεξεργαστή τροφίμων. Στον ίδιο επεξεργαστή προσθέστε τα φασόλια και τη σάλτσα και χτυπήστε τα υλικά.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με την κινόα, το κρεμμύδι, το κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ζυμώστε όλα τα υλικά. Πλάστε 17 μπιφτέκια και ψήστε στο φούρνο για 45-50 λεπτά.