Υλικά
- 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό
- 100 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
- 2 κρεμμύδια, τριμμένα στο μούλτι
- 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο μούλτι
- 1 κ. σ. γάλα
- 1 αβγό
- 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/4 κ.γ. μπαχάρι
- 1/4 κ.γ. κύμινο
- 1/4 κ.γ. κάρυ
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 5 αβγά βρασμένα, σφιχτά
- 1/2 κρασοπότηρο κρασί
- 1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Αρχικά σοτάρετε σε μια μικρή κατσαρόλα το κρεμμύδι με λίγο λάδι.
- Προσθέτετε το σκόρδο, τη ντομάτα, τη ρίγανη, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε να πάρει μια βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά και τον περιχύνετε με το γάλα και το λάδι.
- Κάνετε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτετε το ψωμί, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το αβγό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο.
- Ζυμώνετε το μείγμα καλά, το σκεπάζετε και το αφήνετε στο ψυγείο για 60′ να σφίξει.
- Λαδώνετε ένα μικρό ταψί, απλώνετε τον κιμά σχηματίζοντας ένα μακρόστενο οβάλ, που να χωράει και να σκεπάζει τα αβγά της γέμισης.
- Βάζετε τα αβγά στο κέντρο του κιμά σε σειρά, κολλητά το ένα στο άλλο.
- Τυλίγετε προσεχτικά το ρολό, έτσι ώστε να καλυφθούν τα αβγά και να έχει ομοιόμορφο σχήμα.
- Περιχύνετε το ρολό με τη σάλτσα που ετοιμάσατε, λίγο λάδι και τέλος, ρίχνετε το κρασί.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, περίπου για 50- 55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το ρολό.
- Αφήνετε να κρυώσει λίγο το ρολό και κόβετε προσεχτικά σε φέτες.