Υλικά
- 3 συσκευασίες ζύμη για κρουασάν
- 120 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
- 120 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένη
- 100 γρ. σπανάκι φρέσκο
- 4-5 ελιές μαύρες ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 ασπράδι αβγού χτυπημένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ή στρώνετε με λαδόκολλα το μεγάλο ταψί του φούρνου.
- Πλένετε το σπανάκι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό, που ίσα να το σκεπάζει, μέχρι να μαλακώσει.
- Το στραγγίζετε πολύ καλά πιέζοντάς το και με το χέρι σας ή κουτάλι, το κόβετε σε κομμάτια και το βάζετε σε μπολ.
- Προσθέτετε τις ελιές, τη φέτα, τη μοτσαρέλα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Ξετυλίγετε τα ρολά κρουασάν και κόβετε στο πάγκο σας σε τρίγωνα. Με ένα κουτάλι μοιράζετε ισομερώς τη γέμιση με το σπανάκι στη πλατιά μεριά του τριγώνου της ζύμης των κρουασάν.
- Τα τυλίγετε και τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα. Τα βουρτσίζετε με το χτυπημένο ασπράδι αβγού και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.