Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ανθρακούχο νερό
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ένα λεκανάκι ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού, το ανθρακούχο νερό, το ελαιόλαδο, το κονιάκ και το ξύσμα, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και τα υλικά να ενωθούν καλά.
  3. Σταδιακά, προσθέτετε το μείγμα του αλευριού, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, αρχικά με το μίξερ και στη συνέχεια, καθώς το μείγμα σφίγγει, με το χέρι, μέχρι να φτιάξετε μια ζύμη λεία και εύπλαστη.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Στρώνετε με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου ή ένα μεγάλο και ρηχό ταψί.
  5. Με το μείγμα πλάθετε μπισκότα στρογγυλά και τα αραδιάζετε στο ταψί, σε σχετική απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνετε για 20 – 25 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους, μέχρι να ροδίσουν.