Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. χυμός πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 175 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. ανθρακούχο νερό
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας κονιάκ
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ένα λεκανάκι ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
- Σε άλλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού, το ανθρακούχο νερό, το ελαιόλαδο, το κονιάκ και το ξύσμα, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και τα υλικά να ενωθούν καλά.
- Σταδιακά, προσθέτετε το μείγμα του αλευριού, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, αρχικά με το μίξερ και στη συνέχεια, καθώς το μείγμα σφίγγει, με το χέρι, μέχρι να φτιάξετε μια ζύμη λεία και εύπλαστη.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Στρώνετε με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου ή ένα μεγάλο και ρηχό ταψί.
- Με το μείγμα πλάθετε μπισκότα στρογγυλά και τα αραδιάζετε στο ταψί, σε σχετική απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνετε για 20 – 25 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους, μέχρι να ροδίσουν.