Υλικά
- 800 γρ. μοσχάρι σπάλα κομμένο σε κύβους
- 4 κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 κ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο (ή σε σκόνη)
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + 1 κουτ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας μουστάρδα
- χυμός από 1 λεμόνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και ζεσταίνουμε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά χωρίς ελαιόλαδο.
- Όταν έχει ζεσταθεί καλά ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος. Τα αφήνουμε να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σοτάροντας για 2 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό από το βραστήρα, τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 1 ½ ώρα μέχρι το κρέας να είναι σχεδόν έτοιμο.
- Εντωμεταξύ ελέγχουμε αν χρειαστεί επιπλέον νερό.
- Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά ακόμα.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
- Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη σάλτσα μουστάρδας στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι ή μακρύκοκκο.