Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 600 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβετε το σέλερι, το ζεματάτε σε νερό που βράζει για 2 λεπτά και το αφήνετε να στραγγίξει.
  2. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε τον κιμά στο ελαιόλαδο.
  3. Μόλις πάρει χρώμα, ρίχνετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι κι αφήνετε να τσιγαριστούν.
  4. Προσθέτετε την ντομάτα, τη δάφνη, τη σκελίδα σκόρδου ολόκληρη κι αλατοπιπερώνετε.
  5. Βράζετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει και στο τέλος αφαιρείτε το σκόρδο και τη δάφνη.
  6. Παράλληλα, βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε.
  7. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και την κεφαλογραβιέρα και σερβίρετε ζεστά.