Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνη
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 600 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
- κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβετε το σέλερι, το ζεματάτε σε νερό που βράζει για 2 λεπτά και το αφήνετε να στραγγίξει.
- Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε τον κιμά στο ελαιόλαδο.
- Μόλις πάρει χρώμα, ρίχνετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι κι αφήνετε να τσιγαριστούν.
- Προσθέτετε την ντομάτα, τη δάφνη, τη σκελίδα σκόρδου ολόκληρη κι αλατοπιπερώνετε.
- Βράζετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει και στο τέλος αφαιρείτε το σκόρδο και τη δάφνη.
- Παράλληλα, βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε.
- Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και την κεφαλογραβιέρα και σερβίρετε ζεστά.