Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 300 γρ. γάλα
- 2 κοφτές κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 αβγά
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
- 1 βανίλια
- πραλίνα
Εκτέλεση
- Χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι των αβγών και χτυπάμε τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι, το οποίο προσθέτουμε στο τέλος σιγά σιγά ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουμε και ανακατεύουμε.
- Αφού γίνουν όλα ένας χυλός ρίχνουμε μέσα (και πάλι σιγά σιγά) την μαρέγκα ώστε να ενοποιηθούν.
- Με μία κουτάλα ρίχνουμε το μείγμα σε δόσεις στη βαφλιέρα, τόσο κάθε φορά ώστε να βγει μια φουσκωτή βάφλα.
- Μετά από 3-4 περίπου λεπτά η κάθε βάφλα είναι έτοιμη. Αλείψτε με πραλίνα και σερβίρετε.