Υλικά
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
- 2 φλ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Αρχικά κόβετε τη σοκολάτα σε κομματάκια, την βάζετε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ και τη λιώνετε σε μπεν μαρί.
- Αποσύρετε το μπολ με τη σοκολάτα από το μπεν μαρί και ανακατεύετε μέσα το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια.
- Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
- Χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει σε μαλακή σαντιγί που να κρατά το σχήμα της.
- Την αδειάζετε στο κρύο μπολ με τη σοκολάτα και το ζαχαρούχο γάλα και την ενσωματώνετε μέσα ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι ή σπάτουλα, παίρνοντας υλικό από τον πάτο και φέρνοντάς το στην επιφάνεια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Το βάζετε σε ένα μεγάλο πλαστικό κουτί με καπάκι (χωρητικότητας 2 λίτρων περίπου) και το κρατάτε στην κατάψυξη για 3 ώρες ή μέχρι να πήξει.