Υλικά
- 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 πράσο ψιλοκομμένα
- 200 γρ. μανιτάρια
- 2-3 ντομάτες καθαρισμένες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
- περίπου 1/2-1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 6 αβγά
- 4 κουταλιές της σούπας γάλα (προαιρετικά)
- βασιλικός ή μαϊντανός (προαιρετικά)
- 150 γρ. φέτα κομματιασμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε σε μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι τα κρεμμυδάκια ή τα πράσα ωσότου μαραθούν.
- Προσθέτετε τα μανιτάρια, τις ντομάτες, λίγο αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρετε απ’ τη φωτιά.
- Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα (αν βάλετε), λίγο αλάτι και μερικά ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού.
- Ρίχνετε και τη φέτα κομματιασμένη και αφού πιέσετε καλά το τυρί με ένα πιρούνι να λιώσει όσο είναι δυνατόν, ανακατεύετε να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα των αυγών.
- Ξαναβάζετε το τηγάνι με τα λαχανικά στη φωτιά. Προσθέτετε επιπλέον λάδι, αν χρειάζεται, για να ψήσετε τα αυγά.
- Μόλις δείτε ότι ζεστάθηκε, περιχύνετε με το μείγμα των αβγών. Ψήνετε την ομελέτα μέχρι να πήξει και να ροδίσει. Τη γυρίζετε κι απ’ την άλλη, ψήνετε άλλο λίγο και σερβίρετε.