Υλικά
- 1 πακέτο πέννες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 300 γρ. μπρόκολο, το κοτσάνι κομμένο σε κομματάκια και το πάνω μέρος κομμένο στη μέση
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. τυρί που λιώνει
- 1 μικρό μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ κουταλάκι θυμάρι
Εκτέλεση
- Σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό ρίξτε τις πέννες, κρεμμύδι και μπρόκολο για περίπου 7 λεπτά.
- Προσθέστε το πάνω μέρος του μπρόκολου και αφήστε να ψηθούν για ακόμη 3 λεπτά.
- Κρατήστε περίπου μισό λίτρο νερό από την κατσαρόλα και στραγγίξτε τα μακαρόνια και λαχανικά.
- Επιστρέψτε το νερό στη κατσαρόλα και προσθέστε τον κύβο λαχανικών. Ανακατεύοντας ρίξτε τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αφήστε το να κοχλάσει.
- Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, τα λαχανικά και το μισό τυρί και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Ρίξτε το μαϊντανό και ανακατέψτε. Προθερμάνετε το γκριλ για περίπου 3 λεπτά. Βάλτε τα μακαρόνια με τα λαχανικά σε πυρίμαχο σκεύος.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί το τυρί και το θυμάρι και ρίξτε τα πάνω από τα μακαρόνια.
- Βάλτε το σκεύος στο φούρνο για 3-5 λεπτά μέχρι να κάνει κρούστα το τυρί. Βγάλτε το σκεύος απ’ το φούρνο και αφήστε το για 5 λεπτά πριν να σερβίρετε.