Υλικά
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μπάρα σοκολάτας (100 γραμμάρια)
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- 125 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 ml. γάλα
- 2 αβγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 300 γραμμάρια φρέσκα κεράσια
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά συστατικά: το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα με το μισό του γάλακτος και τη τεμαχισμένη σοκολάτα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε τα αυγά στο μπολ με το υπόλοιπο του γάλακτος.
- Προσθέτουμε το γάλα με τα αβγά και το λιωμένο βούτυρο με τη σοκολάτα στα ξηρά συστατικά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι.
- Τοποθετούμε το πυκνό μείγμα με ένα κουτάλι της σούπας στις χάρτινες φόρμες για τα muffin στα 2/3 του ύψους τους.
- Βάζουμε 3-4 κεράσια σε κάθε φόρμα με τη ζύμη. Ψήνουμε για περίπου 15-18 λεπτά στους 200 ° C.