Υλικά
- 1/2 κιλό σολομού
- 1 κρεμμύδι (χοντροκομμένο)
- 1 φύλλο δάφνης
- θυμάρι ή ρίγανη
- χυμό ενός λεμονιού
- ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- αλάτι
- άσπρο πιπέρι
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- λίγο άνηθο
- μερικές φέτες λεμονιού
- 1 κομμένη κίτρινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
Εκτέλεση
- Βάζετε σε ένα μπολ με καπάκι το χυμό λεμονιού, το λάδι, το κρεμμύδι, τη δάφνη, το θυμάρι ή τη ρίγανη, το μαϊντανό, το αλάτι και τους κόκκους του πιπεριού.
- Κόβετε το φιλέτο του σολομού σε κύβους και το ρίχνετε στο μπολ με τη μαρινάτα. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
- Βγάζετε τα κομμάτια ψαριού από τη μαρινάτα, τα στραγγίζετε και τα περνάτε σε ξύλινες ή μεταλλικές μικρές σούβλες μαζί με τις πιπεριές και ροδέλες κρεμμυδιού.
- Ψήνετε τα σουβλάκια σε πολύ καυτή σχάρα στα κάρβουνα, σε ηλεκτρική ψησταριά ή στο γκριλ της κουζίνας σας. Αλείφετε τα σουβλάκια πού και πού με τη μαρινάτα, καθώς ψήνονται.
- Σερβίρετε τα σουβλάκια αμέσως μόλις ψηθούν και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού, ροδέλες από φρέσκο κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένο άνηθο.