Υλικά
- 16 ώριμες μέτριες ντομάτες
- 3 κρεμμύδια
- 16 κ. σούπας ρύζι γλασέ
- 2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
- ½ μικρό ματσάκι μαϊντανός
- 1 ματσάκι δυόσμος
- άνηθος
- 1 κ. σ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το καπάκι από τις ντομάτες και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.
- Αφήνουμε τις ντομάτες ανάποδα μέσα στο ταψί να σουρώσουν. Αλέθουμε τη μισή ψίχα από τις ντομάτες στο μούλτι.
- Αχνίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι, τις αλεσμένες καρδιές από τις ντομάτες, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί για 2 μόνο λεπτά.
- Γεμίζουμε τις ντομάτες χωρίς να τις πιέσουμε αρκετά, τις κλείνουμε με τα καπάκια τους και τις βάζουμε ανάποδα μέσα σε ένα ταψί.
- Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις αλεσμένες καρδιές από τις ντομάτες και μπόλικο αλατοπίπερο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1½ ώρα.