Υλικά

  • 16 ώριμες μέτριες ντομάτες
  • 3 κρεμμύδια
  • 16 κ. σούπας ρύζι γλασέ
  • 2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
  • ½  μικρό ματσάκι μαϊντανός
  • 1 ματσάκι δυόσμος
  • άνηθος
  • 1 κ. σ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το καπάκι από τις ντομάτες και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.
  2. Αφήνουμε τις ντομάτες ανάποδα μέσα στο ταψί να σουρώσουν. Αλέθουμε τη μισή ψίχα από τις ντομάτες στο μούλτι.
  3. Αχνίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι, τις αλεσμένες καρδιές από τις ντομάτες, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.
  4. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί για 2 μόνο λεπτά.
  5. Γεμίζουμε τις ντομάτες χωρίς να τις πιέσουμε αρκετά, τις κλείνουμε με τα καπάκια τους και τις βάζουμε ανάποδα μέσα σε ένα ταψί.
  6. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις αλεσμένες καρδιές από τις ντομάτες και μπόλικο αλατοπίπερο.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1½ ώρα.