Υλικά
- 1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 250 γρ. τυρί κρέμα, μαλακό
- 6 μεγάλα αβγά
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
- 2/3 φλιτζανιού γλάσο φράουλας
- φρέσκες φράουλες και κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 25 εκατοστών.
- Χτυπάμε το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει κρεμώδες.
- Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη, χτυπώντας μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε το τυρί κρέμα, χτυπώντας μέχρι γίνει κρεμώδες.
- Προσθέστε τα αβγά, 1 κάθε φορά χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη.
- Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα του βουτύρου. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μετά από κάθε προσθήκη, σταματώντας για να ξύσουμε τις πλευρές του μπολ όταν χρειάζεται.
- Ανακατέψτε μέσα τα εκχυλίσματα αμυγδάλου και βανίλιας. Ρίχνουμε το ένα τρίτο του μείγματος στο έτοιμο τηγάνι (περίπου 2 φλιτζάνια).
- Απλώνουμε με κυκλικές κινήσεις 8 κουταλιές του γλάσου φράουλας πάνω στο μείγμα της ζύμης και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο σουβλάκι.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία μία φορά ακόμα με το υπόλοιπο τρίτο του μείγματος.
- Ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα- 1 ώρα και 10 λεπτά ή μέχρι όταν το τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι αυτό να βγει καθαρό.
- Το αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί πάνω σε μία σχάρα για 10 με 15 λεπτά. Αφαιρούμε το κέικ φράουλας από το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς στην σχάρα περίπου 1 ώρα. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.