Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 250 γρ. τυρί κρέμα, μαλακό
  • 6 μεγάλα αβγά
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
  • 2/3 φλιτζανιού γλάσο φράουλας
  • φρέσκες φράουλες και κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 25 εκατοστών.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει κρεμώδες.
  3. Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη, χτυπώντας μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε το τυρί κρέμα, χτυπώντας μέχρι γίνει κρεμώδες.
  4. Προσθέστε τα αβγά, 1 κάθε φορά χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη.
  5. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα του βουτύρου. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μετά από κάθε προσθήκη, σταματώντας για να ξύσουμε τις πλευρές του μπολ όταν χρειάζεται.
  6. Ανακατέψτε μέσα τα εκχυλίσματα αμυγδάλου και βανίλιας. Ρίχνουμε το ένα τρίτο του μείγματος στο έτοιμο τηγάνι (περίπου 2 φλιτζάνια).
  7. Απλώνουμε με κυκλικές κινήσεις 8 κουταλιές του γλάσου φράουλας πάνω στο μείγμα της ζύμης και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο σουβλάκι.
  8. Επαναλάβετε τη διαδικασία μία φορά ακόμα με το υπόλοιπο τρίτο του μείγματος.
  9. Ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα- 1 ώρα και 10 λεπτά ή μέχρι όταν το τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι αυτό να βγει καθαρό.
  10. Το αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί πάνω σε μία σχάρα για 10 με 15 λεπτά. Αφαιρούμε το κέικ φράουλας από το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς στην σχάρα περίπου 1 ώρα. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.