Υλικά
- 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
- 1/2 κουτ. σούπας πάπρικα, πικάντικη
- 1/2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά ή πικάντικη
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς, σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού κάρι, σε σκόνη
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- χυμός από 1 μέτριο λεμόνι
- 23 κουτ. σούπας σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά.
- Σε ένα άλλο, βαθύ μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το λεμόνι, τη σόγια και το μισό μείγμα μπαχαρικών, βάζουμε τις φτερούγες και τις ανακατεύουμε να βραχούν καλά με τη μαρινάδα.
- Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Ιδανικά, τις μαρινάρουμε για 8 ώρες, όμως, αν τις μαρινάρουμε πάνω από 2 ώρες, βάζουμε το μπολ στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.
- Ρίχνουμε στο μπολ με τα μπαχαρικά που περίσσεψαν το σουσάμι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Βγάζουμε μία – μία τις φτερούγες από τη μαρινάδα, τις «περνάμε» από το μείγμα του σουσαμιού, να καλυφθούν από τη μία πλευρά μόνο, και τις βάζουμε στο ταψί με τη σουσαμένια πλευρά προς τα πάνω.
- Ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε τις πικάντικες φτερούγες με πατάτες τηγανητές.