Υλικά
- 2 φιλέτα σολομού χωρίς δέρμα
- 100ml σόγια σος
- 100ml ιαπωνικό γλυκό κρασί μαγειρικής mirin
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- αλάτι
- φυτικό λάδι
- λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
- Βάζετε αρχικά σε ένα κατσαρολάκι την σόγια σος, το mirin, τη ζάχαρη και το τζίντζερ. Σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Αλατίζετε τα φιλέτα σολομού και από τις δύο πλευρές, αφήνετε για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αλευρώνετε ελαφρά τα φιλέτα.
- Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι και ψήνετε τον σολομό και από τις δύο πλευρές. Λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη σάλτσα που ετοιμάσατε.
- Σερβίρετε τον σολομό σε πιάτα συνοδεύοντας με λαχανικά στον ατμό ή ρύζι.