Υλικά

  • 2 φιλέτα σολομού χωρίς δέρμα
  • 100ml σόγια σος
  • 100ml ιαπωνικό γλυκό κρασί μαγειρικής mirin
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • αλάτι
  • φυτικό λάδι
  • λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε αρχικά σε ένα κατσαρολάκι την σόγια σος, το mirin, τη ζάχαρη και το τζίντζερ. Σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρετε από τη φωτιά.
  2. Αλατίζετε τα φιλέτα σολομού και από τις δύο πλευρές, αφήνετε για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αλευρώνετε ελαφρά τα φιλέτα.
  3. Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι και ψήνετε τον σολομό και από τις δύο πλευρές. Λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη σάλτσα που ετοιμάσατε.
  4. Σερβίρετε τον σολομό σε πιάτα συνοδεύοντας με λαχανικά στον ατμό ή ρύζι.