Υλικά

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • γραβιέρα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες κατεψυγμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ούζο
  • μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα λιγκουίνι και με 1 κουταλιά αλάτι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  2. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και τις γαρίδες.
  4. Σκεπάζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
  5. Οι γαρίδες θα βγάλουν ζουμί καθώς θα βράζουν.
  6. Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις βάζουμε σε ένα πιάτο.
  7. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ούζο και βράζουμε μέχρι να μείνει το μισό ζουμί.
  8. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, πιπέρι και το μαϊντανό.
  9. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμα.
  10. Κατεβάζουμε από την φωτιά την σάλτσα, και προσθέτουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε καλά.
  11. Ανακατεύουμε την σάλτσα με τις γαρίδες με τα μακαρόνια αφού τα έχουμε σουρώσει, και σερβίρουμε με πασπαλισμένη γραβιέρα.