Υλικά
- 500 γρ. λιγκουίνι
- αλάτι
- πιπέρι
- γραβιέρα τριμμένη για το σερβίρισμα
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες κατεψυγμένες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κούπα ούζο
- μαϊντανό
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα λιγκουίνι και με 1 κουταλιά αλάτι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και τις γαρίδες.
- Σκεπάζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
- Οι γαρίδες θα βγάλουν ζουμί καθώς θα βράζουν.
- Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις βάζουμε σε ένα πιάτο.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το ούζο και βράζουμε μέχρι να μείνει το μισό ζουμί.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, πιπέρι και το μαϊντανό.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμα.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά την σάλτσα, και προσθέτουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε καλά.
- Ανακατεύουμε την σάλτσα με τις γαρίδες με τα μακαρόνια αφού τα έχουμε σουρώσει, και σερβίρουμε με πασπαλισμένη γραβιέρα.