Υλικά
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 10 ντοματίνια τσέρι κομμένα στη μέση
- 180 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 1 κουτ. γλυκού βασιλικός
- 150 γρ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελιές
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις ταλιατέλες σε μια κατσαρόλα, τις σουρώνουμε και κρατάμε ½ ποτήρι του κρασιού, από το νερό.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλατοπίπερο και τον βασιλικό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρά.
- Ρίχνουμε το νερό από τις ταλιατέλες και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά ακόμα, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Ρίχνουμε τις ταλιατέλες πάλι στην κατσαρόλα που τις βράσαμε και μόλις τα ντοματίνια είναι έτοιμα τα ρίχνουμε από πάνω και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Σερβίρουμε με τριμμένη μοτσαρέλα και ελιές.