Υλικά

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 10 ντοματίνια τσέρι κομμένα στη μέση
  • 180 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικός
  • 150 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελιές

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε μια κατσαρόλα, τις σουρώνουμε και κρατάμε ½ ποτήρι του κρασιού, από το νερό.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά.
  3. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλατοπίπερο και τον βασιλικό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρά.
  4. Ρίχνουμε το νερό από τις ταλιατέλες και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά ακόμα, σε μέτρια θερμοκρασία.
  5. Ρίχνουμε τις ταλιατέλες πάλι στην κατσαρόλα που τις βράσαμε και μόλις τα ντοματίνια είναι έτοιμα τα ρίχνουμε από πάνω και ανακατεύουμε ελαφρά.
  6. Σερβίρουμε με τριμμένη μοτσαρέλα και ελιές.