Υλικά

  • ½ πακέτο σπαγγέτι
  • 5-6 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 80 γρ. κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 τομάτες ψιλοκομμένες
  • 80 γρ. φέτα τριμμένη
  • 60 γρ. σαλάμι ψιλοκομμένο
  • 4 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.
  2. Τρίβουμε το τυρί και ανακατεύουμε τη μισή ποσότητα με τα μακαρόνια, 2 κουταλιές σούπας βούτυρο και τον μαϊντανό.
  3. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές σούπας βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις τομάτες και μαγειρεύουμε για λίγο.
  4. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. Προσθέτουμε τη φέτα και το σαλάμι και ανακατεύουμε.
  5. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ και τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο σ’ ένα μεγάλο τηγάνι και απλώνουμε τα μισά μακαρόνια.
  6. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα τομάτας, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια.
  7. Περιχύνουμε με τα αυγά και ψήνουμε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά.
  8. Μόλις η ομελέτα πάρει χρώμα από τη μία πλευρά, τη γυρίζουμε από την άλλη ή βάζουμε το τηγάνι για λίγα λεπτά κάτω από δυνατό γκριλ, έτσι ώστε να ψηθεί και να πάρει χρώμα και από πάνω.
  9. Σερβίρουμε αμέσως, κόβοντας την ομελέτα σε τρίγωνα κομμάτια. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με επιπλέον μαϊντανό.