Υλικά
- ½ πακέτο σπαγγέτι
- 5-6 κουτ. σούπας βούτυρο
- 80 γρ. κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 τομάτες ψιλοκομμένες
- 80 γρ. φέτα τριμμένη
- 60 γρ. σαλάμι ψιλοκομμένο
- 4 αβγά
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.
- Τρίβουμε το τυρί και ανακατεύουμε τη μισή ποσότητα με τα μακαρόνια, 2 κουταλιές σούπας βούτυρο και τον μαϊντανό.
- Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές σούπας βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις τομάτες και μαγειρεύουμε για λίγο.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. Προσθέτουμε τη φέτα και το σαλάμι και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ και τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο σ’ ένα μεγάλο τηγάνι και απλώνουμε τα μισά μακαρόνια.
- Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα τομάτας, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια.
- Περιχύνουμε με τα αυγά και ψήνουμε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις η ομελέτα πάρει χρώμα από τη μία πλευρά, τη γυρίζουμε από την άλλη ή βάζουμε το τηγάνι για λίγα λεπτά κάτω από δυνατό γκριλ, έτσι ώστε να ψηθεί και να πάρει χρώμα και από πάνω.
- Σερβίρουμε αμέσως, κόβοντας την ομελέτα σε τρίγωνα κομμάτια. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με επιπλέον μαϊντανό.