Ορκίστηκε νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κώστας Τασούλας, ο οποίος στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον υποδέχθηκε η απερχόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τη τελετή παράδοσης – παραλαβής.
Στις κοινές τους δηλώσεις, ο κ. Τασούλας έκανε και μία αναφορά στην τραγωδία των Τεμπών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Έχει ήδη διατυπωθεί μια μεγάλη απαίτηση. Με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών που συγκλόνισε και συγκλονίζει τη χώρα, εκφράζεται και η μεγάλη απαίτηση για την απόδοση δικαιοσύνης τελικά για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος. Και όταν εκφράζεται μια μεγάλη απαίτηση από την κοινωνία, πρέπει να έρθει η σειρά της μεγάλης ανταπόκρισης.
Υπήρξαν και άλλοτε κοινωνικές εγέρσεις μεγάλων απαιτήσεων, που τις ακολούθησε η μεγάλη ανταπόκριση, όπως συνέβη στη Μεταπολίτευση. Αλλά και την περίοδο 1909-1915 πριν από τα χτυπήματα, το χτικιό του μεγάλου διχασμού.
Δεν ταυτίζω, ούτε συγχέω ιστορικές περιόδους που καθεμία είναι μοναδική, αλλά θυμίζω ότι μεγάλες απαιτήσεις έχουν ήδη προκαλέσει μεγάλες δημιουργικές ανταποκρίσεις που μπορούμε να τις πετύχουμε με εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνατότητες που προσφέρει το δημοκρατικό μας πολίτευμα.
Και, βέβαια, να μην ξεχνάμε ότι η εθνική ομοψυχία πάνω στους μεγάλους μας στόχους δεν είναι ένα κοινότοπο συμπλήρωμα ενός απλοϊκού ευχολογίου, αλλά ιστορικά απαράβατος όρος επιτυχίας αυτών των μεγάλων στόχων».