Υλικά
- 400 γρ. ρύζι για πιλάφι, καλά πλυμένο και στραγγισμένο
- 150 ml ελαιόλαδο
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό
- 1½ κουτ. σούπας κόλιανδρος, σε σκόνη
- 4 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες, μουλιασμένες σε ρούμι ή σε νερό, μέχρι να μαλακώσουν, και καλά στραγγισμένες
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5 – 6 λεπτά, ώστε να καβουρδιστεί καλά.
- Βάζουμε τον κόλιανδρο, τις σταφίδες, το ζωμό ή το νερό και αλατοπιπερώνουμε.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το πιλάφι, ακολουθώντας και τις οδηγίες βρασμού που αναγράφονται στη συσκευασία του και να απορροφήσει τα υγρά του.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το δυόσμο, διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι (αν χρειάζεται) και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα, για να απορροφήσει τους υδρατμούς.
- Αφήνουμε το πιλάφι να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, πριν το σερβίρουμε.