Υλικά
- 18-20 αβγά σκούρα (έχουν πιο γερό τσόφλι)
- 3 λίτρα νερό
- Κόκκινο χρώμα σε φακελάκι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι
- λάδι για το γυάλισμα
- λίγα κομματάκια γάζας
Εκτέλεση
- Αφήνουμε τουλάχιστον 8 ώρες έξω από το ψυγείο τα αβγά.
- Βάζουμε το νερό στην φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, διαλύουμε σ’ αυτό την μπογιά μέσα σε ένα μικρό κομμάτι τούλι ή γάζα.
- Προσθέτουμε και το ξύδι. Ανακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να προσθέτουμε τα αυγά με το κουτάλι ένα-ένα και προσεχτικά για να μην χτυπήσουν μεταξύ τους.
- Τ΄αφήνουμε να βράσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά τουλάχιστον 1/2 ώρα.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τα γυαλίζουμε με γάζα βουτηγμένη σε λάδι.