Υλικά

  • 18-20 αβγά σκούρα (έχουν πιο γερό τσόφλι)
  • 3 λίτρα νερό
  • Κόκκινο χρώμα σε φακελάκι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι
  • λάδι για το γυάλισμα
  • λίγα κομματάκια γάζας

Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε τουλάχιστον 8 ώρες έξω από το ψυγείο τα αβγά.
  2. Βάζουμε το νερό στην φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, διαλύουμε σ’ αυτό την μπογιά μέσα σε ένα μικρό κομμάτι τούλι ή γάζα.
  3. Προσθέτουμε και το ξύδι. Ανακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να προσθέτουμε τα αυγά με το κουτάλι ένα-ένα και προσεχτικά για να μην χτυπήσουν μεταξύ τους.
  4. Τ΄αφήνουμε να βράσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά τουλάχιστον 1/2 ώρα.
  5. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τα γυαλίζουμε με γάζα βουτηγμένη σε λάδι.