Υλικά

  • 3 ασπράδια αυγών
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 140 γρ. τριμμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 140°C και βάλτε στα ταψάκια αντικολλητικό χαρτί.
  2. Προσαρμόστε το χτυπητήρι, προσθέστε τα ασπράδια, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε στην μέγιστη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
  3. Ρυθμίστε την ταχύτητα στη χαμηλή ένταση και προσθέστε σιγά-σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη και τη ζάχαρη άχνη.
  4. Αφαιρέστε το χτυπητήρι και προσαρμόστε τον αναδευτήρα. Σε χαμηλή ταχύτητα αναμίξτε αργά τα τριμμένα αμύγδαλα.
  5. Βάλτε το μίγμα σε ένα κορνέ με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Φτιάξτε δισκάκια των 3 εκ. στα ταψάκια, αφήνοντας λίγα εκατοστά χώρο ανάμεσα στο καθένα.
  6. Χτυπήστε ελαφρά το ταψάκι στον πάγκο εργασίας για να μη σπάσουν οι κορυφές.
  7. Ψήστε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μπορούν να βγουν με ευκολία από το ταψάκι. Αφήστε τα κρυώσουν για 10 λεπτά.
  8. Ενώ τα μακαρόν κρυώνουν, προσαρμόστε τον αναδευτήρα και προσθέστε το μασκαρπόνε, την λιωμένη σοκολάτα και την σκόνη κακάο.
  9. Αναμίξτε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  10. Βγάλτε προσεκτικά τα μακαρόν από το ταψάκι και φτιάξτε σάντουιτς με την κρέμα σοκολάτας ανάμεσα. Σερβίρετε.