Υλικά

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 400 γραμμάρια φέτα
  • 1 κούπα γάλα
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις και τοποθετήστε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε 1 φλιτζάνι από το γάλα, τα δυο αυγά και χτυπάτε με το σύρμα. Στη συνέχεια προσθέστε την θρυμματισμένη φέτα.
  3. Έπειτα λαδώνετε ένα τετράγωνο ταψί και βάζετε τέσσερα χωριάτικα φύλλα καλύπτοντας τα πλαϊνά τοιχώματα του ταψιού.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε τη γέμιση. Τέλος σκεπάστε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα τσαλακωμένα.
  5. Στη συνέχεια αλείψτε με ελαιόλαδο όλη την πίτα, χαράξτε σε κομμάτια και βάζετε για ψήσιμο στους 180° C για περίπου για 45 – 50 λεπτά.
  6. Αφήνετε να κρυώσει καλά πριν κόψετε σε κομμάτια.