Υλικά
- 4 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλο ανοιγμένα και χτυπημένα για σνίτσελ
- σπαγγέτι
- ελαιόλαδο
- ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
- σκόρδο σε σκόνη
- φύλλα δάφνης
- 800 γρ. ξεφλουδισμένες και τριμμένες ντομάτες ή 2 κονσέρβες κονκασέ
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- ξερό βασιλικό
- 1/2 κούπα αλεύρι
- 2 αυγά μεγάλα χτυπημένα με 2 κουταλιές νερό
- 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
- Βάζετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε και μαραίνετε το κρεμμύδι. Όταν έχει μαλακώσει προσθέτετε και το σκόρδο και μαγειρεύετε ακόμη 1 λεπτό.
- Προσθέτετε τις ντομάτες, τη δάφνη, τον βασιλικό, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Αφήνετε να σιγοβράσει για 15 περίπου λεπτά, να δέσει η σάλτσα.
- Ρίχνετε μπόλικο αλατοπίπερο στο αλεύρι και αλευρώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου.
- Στη συνέχεια περνάτε τα φιλέτα από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.
- Τηγανίζετε τα φιλέτα και από τις 2 πλευρές, να ροδίσουν καλά. Βάζετε τα φιλέτα σε ταψί και από πάνω ρίχνετε την σάλτσα ντομάτας.
- Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα ή (όπως προτιμώ εγώ) βάζετε τις κομμένες φέτες του τυριού πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15 – 20 λεπτά, να λιώσει και να αρχίσει να ροδίζει το τυρί.
- Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σερβίρετε τα μακαρόνια με τα φιλέτα του κοτόπουλου και τη σάλτσα.