Υλικά
- 4 φιλέτα ψαριού (200 γραμμάρια το καθένα)
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μακρύ κόκκινο τσίλι χωρίς τα σπόρια κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3 εκατοστών κομμάτι φρέσκο τζίντζερ κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
Εκτέλεση
- Βράστε 2 φλιτζάνια κρύο νερό σε μέτρια εστία μέχρι να βράσει το νερό. Απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας μέσα στον μπαμπού ατμομάγειρα.
- Τοποθετήστε τον πάνω απ’ την κατσαρόλα, καλύψτε με το καπάκι μπαμπού και μαγειρεύετε για 10 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά και μέσα.
- Τέλος αφαιρέστε από την κατσαρόλα και κρατήστε το ζεστό.
- Εν τω μεταξύ ανακατέψτε τον κόλιανδρο, το κρεμμύδι και το τσίλι σε ένα μπολ. Στη συνέχεια ανακατέψτε το τζίντζερ, το σκόρδο, τη ζάχαρη και σάλτσα σόγιας σε ένα πυρίμαχο μπολ.
- Τοποθετήστε το ελαιόλαδο και σησαμέλαιο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσεκτικά ρίξτε από πάνω το μείγμα με τζίντζερ.
- Απλώστε το μείγμα με το τζίντζερ πάνω από τα ψάρια και σερβίρετε με το μείγμα κόλιανδρου.