Υλικά
- 1 γαλοπούλα 4 έως 5 κιλά
- ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- τα συκωτάκια της γαλοπούλας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
- 100 γραμμάρια σταφίδα ξανθή
- 100 γραμμάρια κουκουνάρι
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Για να φτιάξουμε γαλοπούλα με γέμιση θα πρέπει να έχουμε προμηθευτεί από μαγαζιά με είδη ραπτικής ένα ειδικό βελόνι και σπάγκο ψιλό ώστε όταν θα βάλουμε μέσα στη γαλοπούλα τη γέμιση να τη δέσουμε και τη ράψουμε.
- Αυτό γίνεται αφενός για να μην ανοίξει κατά τη διάρκεια του ψησίματος και βγει η γέμιση της γαλοπούλας.