Υλικά
- 700 γραμμάρια φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- 1 κουτάλια της σούπας κάρυ, σε σκόνη
- 1 γεμάτο κουταλιά του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 50 γραμμάρια κάσιους, ανάλατα, ολόκληρα
- 8 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε κύβους μεγέθους μπουκιάς.
- Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει καλά, βάζουμε το κοτόπουλο και το λάδι.
- Σοτάρουμε τους κύβους του πουλερικού γυρνώντας τους απ’ όλες τις πλευρές, για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το κάρυ και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 8-10 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και το κοτόπουλο να έχει γίνει μέχρι το κέντρο.
- Κόβουμε ένα κομμάτι για να δούμε αν είναι έτοιμο, αν είναι ροζέ στο εσωτερικό του, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ελάχιστα λεπτά.
- Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και 1 λεπτό προτού κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε τα κάσιους. Αποσύρουμε και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.