Τη στήριξή του για τον αγώνα που δίνουν οι συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι εξέφρασε σήμερα ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα για πραγματική δικαίωση που, εδώ και εφτά χρόνια, δίνουν οι συγγενείς των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι και οι κάτοικοι της περιοχής», δήλωσε.

«Άλλο ένα έγκλημα που παραμένει ατιμώρητο. Άλλο ένα έγκλημα που επιβεβαιώνει ότι παντού και πάντα ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα κράτος που αντιμετωπίζει ως κόστος την ανθρώπινη ζωή και ως εχθρούς όσους αγωνίζονται για τη δικαίωση», συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας

Σήμερα, οκτώ μήνες από την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό, η Εισαγγελέας της Έδρας του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, θα διατυπώσει την κρίση, τη νομική της αξιολόγηση στα «πώς και γιατί» της υπόθεσης. 

Θα απαντήσει στα ζητήματα που θέτει η εισαγγελική έφεση κατά της ετυμηγορίας των δικαστών του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου τόσο για τις δεκαπέντε αθωώσεις όσο και για το ύψος των ποινών που επέβαλε σε πέντε εκ των καταδικασθέντων, πρώην επιτελικούς της Πυροσβεστικής.

Πηγή: ΑΠΕ