Υλικά
- 4 χωρίς κόκαλα φιλέτα σολομού
- 1 ½ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό
- 1 ½ φλιτζάνι επίπεδη φύλλα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 ½ φλιτζάνι φιστίκια, χωρίς κέλυφος
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- Χυμός ενός λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί και τοποθετήστε ένα φύλλο λαδόκολλας.
- Στη συνέχεια βάζετε τα φιλέτα σολομού με το δέρμα προς τα κάτω. Στύψτε τον χυμό λεμονιού πάνω στα φιλέτα σολομού και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
- Απλώστε με ένα κουτάλι τη μουστάρδα, το πέστο και από λίγη φρυγανιά.
- Σ’ αυτό το σημείο φτιάξτε το πέστο με φιστίκι. Στο μούλτι ρίχνετε το βασιλικό, μαϊντανό, σκόρδο, φιστίκια και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
- Στο τέλος προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε άλλη μια φορά. Βάζετε για ψήσιμο στους 200 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά.