Υλικά
- 800 γραμμάρια χοιρινά φιλετάκια (από ψαρονέφρι)
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 100 γραμμάρια ψιλοκομμένο προσούτο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες σε λάδι
- 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 2/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια – υψηλή θερμοκρασία.
- Ρίχνετε τα φιλετάκια από ψαρονέφρι και ζεσταίνετε από τις δύο πλευρές, γυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αφαιρέστε από το τηγάνι και τα βάζετε σε ένα πιάτο καλύπτοντας τα με αλουμινόχαρτο.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το προσούτο, φασκόμηλο και το κρεμμύδι. Μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.
- Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες. Προσθέτετε το κρασί, ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού με μια ξύλινη κουτάλα, και αφήστε το κρασί να μειώσει.
- Ανακατέψτε μαζί με τη κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το αλάτι.
- Ξανά ρίχνετε τα χοιρινά παϊδάκια στο τηγάνι. Σιγοβράζετε για περίπου 15 λεπτά, έως ότου η σάλτσα πήξει ελαφρά. Σερβίρετε το ψαρονέφρι με πουρέ πατάτας.