Υλικά
- 1 ½ κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα κόκκινο γλυκό κρασί
- 1/3 κούπας κονιάκ
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 5 κούπες αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη πολύ καλά. Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα στερεά.
- Το αλεύρι το ρίχνουμε λίγο λίγο, έως ότου έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε κουλουράκια και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.