Υλικά
- ½ κιλό μανιτάρια φρέσκα λευκά ή πορτομπέλο
- 1 λίτρο ζεστό νερό
- 1/3 κούπας ρύζι καρολίνα
- 1 ασπράδι αυγού
- ¼ κούπας χυμό λεμονιού
- ¼ κούπας ελαιόλαδο
- 1 κούπα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- ¼ κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- ¼ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με υγρή πετσέτα για να τα καθαρίσουμε.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε τα κοτσάνια τους με το χέρι και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, αφού ζεστάνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμα. Ακολούθως ρίχνουμε νερό, άνηθο, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, τότε ρίχνουμε και το ρύζι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα μανιτάρια και το ρύζι να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
- Για να φτιάξουμε το αυγολέμονο για τη σούπα, σε ένα βαθύ πιάτο ή σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι του αυγού και το χυμό λεμονιού.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας.
- Το αυγολέμονο είναι έτοιμο και το αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σούπα ανακατεύοντας το με τα υπόλοιπα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μπορούμε να απολαύσουμε τη μανιταρόσουπα.