Υλικά

  • 1 ½ φλιτζάνι πολτός μήλου
  • ¼ του φλιτζανιού φυτικό λάδι
  • 2 αβγά
  • 4 ασπράδια αβγών
  • 1 ½ φλιτζάνι τριμμένη κολοκύθα
  • 1 ¼ φλιτζάνι σταφίδα
  • ½ φλιτζάνι ολικής αλέσεως
  • ½ φλιτζάνι φύτρο σιταριού
  • 4 ½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού καβουρντισμένη κανέλα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 150. Αλείφετε τα ατομικά φορμάκια για κέικ με το σπρέι φυτικού λαδιού και το βάζετε στην άκρη.
  2. Βάζετε μαζί τον πολτό μήλου, το λάδι, τα αβγά, τα ασπράδια, την κολοκύθα και τις σταφίδες στο δοχείο του μπλέντερ. Πολτοποιείτε μέχρι οι σταφίδες να κοπούν σε μικρά κομματάκια.
  3. Ανακατεύετε το αλεύρι, το φύτρο σιταριού, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα με την κολοκύθα, χτυπώντας το σε ένα μίξερ με χαμηλή ταχύτητα.
  5. Χύνετε το μείγμα που έχετε ετοιμάσει, γεμίζοντας τα 2/3 από τα ατομικά φορμάκια. Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου.