Υλικά
- 1 ½ φλιτζάνι πολτός μήλου
- ¼ του φλιτζανιού φυτικό λάδι
- 2 αβγά
- 4 ασπράδια αβγών
- 1 ½ φλιτζάνι τριμμένη κολοκύθα
- 1 ¼ φλιτζάνι σταφίδα
- ½ φλιτζάνι ολικής αλέσεως
- ½ φλιτζάνι φύτρο σιταριού
- 4 ½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια του γλυκού καβουρντισμένη κανέλα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το φούρνο στους 150. Αλείφετε τα ατομικά φορμάκια για κέικ με το σπρέι φυτικού λαδιού και το βάζετε στην άκρη.
- Βάζετε μαζί τον πολτό μήλου, το λάδι, τα αβγά, τα ασπράδια, την κολοκύθα και τις σταφίδες στο δοχείο του μπλέντερ. Πολτοποιείτε μέχρι οι σταφίδες να κοπούν σε μικρά κομματάκια.
- Ανακατεύετε το αλεύρι, το φύτρο σιταριού, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα με την κολοκύθα, χτυπώντας το σε ένα μίξερ με χαμηλή ταχύτητα.
- Χύνετε το μείγμα που έχετε ετοιμάσει, γεμίζοντας τα 2/3 από τα ατομικά φορμάκια. Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου.