Υλικά

  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 200 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
  • 400 γραμμάρια φρέσκο γάλα
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια κουκουνάρια
  • Κανέλα σκόνη
  • καρύδια χοντροκομμένα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 7 λεπτά.
  2. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και μόλις πάρουν βράση τότε ρίχνουμε το βρασμένο γάλα πάνω από το καβουρδισμένο σιμιγδάλι και προσθέτουμε τις σταφίδες.
  3. Δυναμώνουμε τη φωτιά ελάχιστα και ανακατεύουμε μέχρι να στεγνώσουν όλα τα υγρά υλικά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Όταν κρυώσει, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, χτενίζουμε το χαλβά για να γίνει σπυρωτός. Σερβίρουμε με κανέλα και καρύδια χοντροκομμένα.