Υλικά
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
- 200 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
- 400 γραμμάρια φρέσκο γάλα
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια κουκουνάρια
- Κανέλα σκόνη
- καρύδια χοντροκομμένα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 7 λεπτά.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και μόλις πάρουν βράση τότε ρίχνουμε το βρασμένο γάλα πάνω από το καβουρδισμένο σιμιγδάλι και προσθέτουμε τις σταφίδες.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά ελάχιστα και ανακατεύουμε μέχρι να στεγνώσουν όλα τα υγρά υλικά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει.
- Όταν κρυώσει, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, χτενίζουμε το χαλβά για να γίνει σπυρωτός. Σερβίρουμε με κανέλα και καρύδια χοντροκομμένα.