Υλικά
- 1 κεφάλι από μεγάλο ροφό
- 3 λίτρα νερό
- 1 μάτσο σέλινο
- 2 ώριμες ντομάτες
- 2 καρότα
- 2 πατάτες
- 2 κολοκύθια
- 2 κρεμμύδια
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι γλασέ
- 1 αυγό
- 2 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Χαράσσουμε σταυρωτά τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα.
- Στη συνέχεια βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα καρότα και τα κολοκύθια ολόκληρα και τέλος το σέλινο.
- Πάνω από τα λαχανικά βάζουμε το κεφάλι του ροφού. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο και 3 λίτρα νερό. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι.
- Το αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 35 λεπτά με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη. Μόλις είναι έτοιμο το ψάρι, το μετακινούμε σε μια πιατέλα.
- Τα υπόλοιπα υλικά τα μεταφέρουμε σε άλλη πιατέλα.
- Σουρώνουμε σε σίτα το ζωμό και τον ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα λαχανικά.
- Αφού πάρει ξανά βράση η σούπα, ρίχνουμε μέσα το ρύζι. Το ρύζι το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
- Στα 15 λεπτά σβήνουμε την εστία και χτυπάμε προαιρετικά το αυγολέμονο. Σε ένα πιάτο χτυπάμε ένα αυγό και 2 λεμόνια και μόλις ενωθούν, ρίχνουμε το μείγμα στη σούπα και την αυγοκόβουμε.