Υλικά
- 2 κούπες χυμό ρόδι
- 3 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ζελατίνης
- ¼ της κούπας μέλι
- 2 κούπες γάλα καρύδας
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ¾ της κούπας σπόρους ροδιού
- 4 κουταλιές σούπας νιφάδες καρύδας
Εκτέλεση
- Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνουμε το ¼ της κούπας από τον χυμού ροδιού και προσθέτουμε τη ζελατίνη και αφήνουμε να λιώσει για λίγα λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνετε τον υπόλοιπο χυμό ροδιού στο κατσαρολάκι και σιγοβράζετε μέχρι να πάρει την πρώτη βράση.
- Αποσύρετε από την εστία και αφήνετε να κρυώσει.
- Προσθέστε μέσα στο χυμό ροδιού το γάλα καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε γυάλινα μπολ για πανακότα και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για περίπου 4 -5 ώρες.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας λίγο καρύδα τριμμένη και σπόρους ροδιού.