Υλικά
- 1 ψηφιακή ζυγαριά
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 50 γραμμάρια αλεύρι αμύγδαλου (αν δεν έχετε τότε χρησιμοποιήστε για όλες τις χρήσεις)
- 25 γραμμάρια σκόνη άγλυκο κακάο
- 2 μεγάλα ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου για την μαρέγκα
- 65 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική για την μαρέγκα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ κοσκινίζετε την ζάχαρη άχνη, το αλεύρι, το άγλυκο κακάο.
- Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε τα ασπράδια αυγού και τα χτυπάτε στη δυνατή σκάλα. Όταν αρχίζει να αφρατεύει ρίχνετε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει στερεή μαρέγκα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαρέγκα και την μισή ποσότητα από το μείγμα του κακάο και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Όταν απορροφήσει το πρώτο μείγμα, ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα του κακάο και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε πλαστική σακούλα κορνέ (αν δουλεύετε μόνοι σας τότε τοποθετείτε τη σακούλα κορνέ σε ένα ποτήρι και εκεί γεμίζετε το κορνέ)
- Σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα κάνουμε κυκλικούς δίσκους με το κορνέ και τα χτυπάμε πάνω – κάτω απαλά για να απλωθεί καλύτερα το μείγμα.
- Τοποθετούμε στο φούρνο 175 βαθμούς για συνολικά 14 λεπτά. Αφού ψηθούν ετοιμάζουμε τη γέμιση.