Υλικά
- 250 γραμμάρια παπαρδέλες
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 100 γραμμάρια προσούτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- χυμό μισού λεμονιού
- τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- βασιλικό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βράζετε τις παπαρδέλες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού μαζί με το προσούτο και ζεσταίνετε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε, αφήνοντας την να βράσει για ένα λεπτό ή δύο. Πασπαλίστε με το πιπέρι. Προσθέστε τις παπαρδέλες ανακατεύοντας.
- Μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό, επιτρέποντας τα ζυμαρικά να απορροφούν την σάλτσα λίγο. Εάν αρχίσει να στεγνώνει η σάλτσα, προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.
- Προσθέστε βασιλικό αν θέλετε και λίγο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε τα μια τελευταία φορά. Τέλος σερβίρετε και πασπαλίστε με την παρμεζάνα.