Υλικά
- 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 20 ml λευκό κρασί ή ξύδι
- 120 ml χλιαρό νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- Αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
Πίτες και παραδοσιακό φύλλο. Ένα κεφάλαιο πολύ δύσκολο στα μάτια των περισσοτέρων, αλλά ταυτόχρονα και δημιουργικό. Ένα κεφάλαιο επίσης που περικλείει, αμέτρητες αναμνήσεις. Παιδικές, ευχάριστες, αξέχαστες. Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη Δεν θα ξεχάσω τις φορές που καθόμουν δίπλα στη γιαγιά, και μεταγενέστερα στη μαμά, μου να παρακολουθώ όλη την διαδικασία παραγωγής μιας απλής, παραδοσιακής πίτας. Από το άνοιγμα του φύλλου με τον κλασικό κλώστρη και την παρασκευή της γέμισης, μέχρι το ψήσιμο και το κόψιμό της. Πόσες ερωτήσεις έκανα για να μάθω όλες τις λεπτομέρειες.