Υλικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα
- 4 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/3 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
- 1 κουταλιές του γλυκού βανίλια
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας άσπρη ζάχαρη
- 1 συσκευασία λάδι σε σπρέι
- Μέλι
- 400 γραμμάρια μύρτιλλα καλά πλυμένα
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και τα αφήνετε στην άκρη.
- Προθερμαίνετε τη βαφλιέρα και σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το ζεστό γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύετε.
- Αναμειγνύετε τα δύο μείγματα που φτιάξατε και χτυπάτε καλά.
- Λαδώνετε τη βαφλιέρα με το λάδι σε σπρέι για να μην κολλήσει το μείγμα.
- Βάζετε ένα μικρό φλιτζανάκι του τελικού μίγματος στη βαφλιέρα και ψήνετε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα.
- Σερβίρετε τις βάφλες με μέλι και μύρτιλλα.