Υλικά
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
- ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 50 γραμμάρια σκόνη ινδικής καρύδας
- 200 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
- 5 αυγά
- 100 γραμμάρια κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μετράτε και κοσκινίζετε ξανά με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι, τα ψιλοκομμένα καρύδια και το ινδοκάρυδο.
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη.
- Συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά και προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα.
- Ρίχνετε στο γάλα ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό στιγμιαίο καφέ και προσθέτετε το μείγμα από αλεύρι.
- Ανακατεύετε το μείγμα ελαφρά.
- Βάζετε το μείγμα σε μια ρηχή φόρμα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι.
- Ψήνετε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 60 λεπτά.
- Όταν κρυώσει, το σκεπάζετε με ινδοκάρυδο και ψιλοκομμένα καρύδια.