Υλικά

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια σκόνη ινδικής καρύδας
  • 200 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
  • 5 αυγά
  • 100 γραμμάρια κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μετράτε και κοσκινίζετε ξανά με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι, τα ψιλοκομμένα καρύδια και το ινδοκάρυδο.
  2. Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη.
  3. Συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά και προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα.
  5. Ρίχνετε στο γάλα ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό στιγμιαίο καφέ και προσθέτετε το μείγμα από αλεύρι.
  6. Ανακατεύετε το μείγμα ελαφρά.
  7. Βάζετε το μείγμα σε μια ρηχή φόρμα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι.
  8. Ψήνετε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 60 λεπτά.
  9. Όταν κρυώσει, το σκεπάζετε με ινδοκάρυδο και ψιλοκομμένα καρύδια.