Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας βρώμη
- 300 γραμμάρια φρέσκα σμέουρα
- λίγη άχνη ζάχαρη
- 350ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2-3 κουταλιές της σούπας ουίσκι
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψάκι ρίχνετε τις νιφάδες βρώμης μέχρι να πάρει λίγο χρώμα για λίγα λεπτά.
- Στη συνέχεια αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει λίγο η βρώμη.
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει.
- Προσθέστε το μέλι και το ουίσκι, ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στη συνέχεια βάζετε σε ποτήρι εναλλάξ στρώσεις από κρέμα, βρώμη και σμέουρα.
- Τέλος πασπαλίστε με βρώμη και συνοδεύστε προαιρετικά με ένα ποτήρι ουίσκι.