Υλικά

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια
  • 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 15 γραμμάρια βούτυρο
  • 3 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 2 μικρά πορτοκάλια
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και αλευρώνετε το κρέας.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά ώστε να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτετε το κρέας και το σοτάρετε καλά σε όλες τις πλευρές.
  4. Στύβετε τα πορτοκάλια και κρατάτε το εξωτερικό τους μέρος.
  5. Ακολούθως, μεταφέρετε το μείγμα που υπάρχει στο τηγάνι σε μια γάστρα και προσθέτετε το χυμό και ένα ξύσμα πορτοκαλιού.
  6. Βάζετε τριγύρω τις πατάτες κομμένες σε κύβους.
  7. Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.
  8. Σερβίροντας γαρνίρετε το πιάτο με το φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.