Υλικά
- 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια
- 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 15 γραμμάρια βούτυρο
- 3 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 πράσινη πιπεριά
- 2 μικρά πορτοκάλια
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και αλευρώνετε το κρέας.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά ώστε να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε το κρέας και το σοτάρετε καλά σε όλες τις πλευρές.
- Στύβετε τα πορτοκάλια και κρατάτε το εξωτερικό τους μέρος.
- Ακολούθως, μεταφέρετε το μείγμα που υπάρχει στο τηγάνι σε μια γάστρα και προσθέτετε το χυμό και ένα ξύσμα πορτοκαλιού.
- Βάζετε τριγύρω τις πατάτες κομμένες σε κύβους.
- Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.
- Σερβίροντας γαρνίρετε το πιάτο με το φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.