Υλικά
- 1 κιλό γίδα κομμένη σε κομμάτια
- 4 καρότα
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 1 κουταλιά της σούπας διάφορα μπαχαρικά (γαρύφαλλα, μαύρο πιπέρι, μπαχάρι)
- 4 πατάτες
- 3 κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζητάτε από το κρεοπώλη να σας κόψει τη γίδα σε κομμάτια.
- Πλένετε το κρέας με άφθονο νερό.
- Γεμίζετε μια κατσαρόλα μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση και το βάζετε να βράσει.
- Το προσέχετε και μόλις πάρει βράση και αρχίσει να κοχλάζει αφαιρείτε τον αφρό που θα δημιουργηθεί.
- Αλατίζετε το κρέας. Ενώ βράζει συνεχίζετε να το ξαφρίζετε όποτε χρειάζεται.
- Ρίχνετε στην κατσαρόλα 1 κουταλιά της σούπας αποτελούμενη από γαρύφαλλα, μαύρο πιπέρι, μπαχάρι, το ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα και το μισό δυόσμο.
- Αφήνετε το κρέας να βράσει μαζί με τα μπαχαρικά για 2-2 ½ ώρες.
- Στο χρόνο αυτό, αφού διαπιστώσετε ότι έχει μαλακώσει το βγάζετε από την κατσαρόλα και το μεταφέρετε σε μια πιατέλα.
- Σουρώνετε το ζωμό του κρέατος και το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα ώστε να συνεχίσει να βράζει.
- Μόλις πάρει βράση ρίχνετε μέσα τα καρότα και τις πατάτες κομμένες.
- Προσθέτετε τα άλλα δύο κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα.
- Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη γίδα να βράσει για άλλα 30 με 45 λεπτά.
- Τότε ρίχνετε στην κατσαρόλα τον υπόλοιπο δυόσμο ψιλοκομμένο και αφήνετε το κρέας να βράσει γύρω στα 20 λεπτά.
- Όταν σερβίρετε τη σούπα σε πιάτα μπορείτε να την πασπαλίσετε με λίγο χυμό λεμόνι.
- Σερβίρετε αν θέλετε με τραγανό ψωμί, παρμεζάνα και δεντρολίβανο.