Υλικά
- 350 γραμμάρια ρύζι
- 2 πράσα κομμένα σε μέτριες ροδέλες (μόνο το άσπρο μέρος)
- 100 γραμμάρια καπνιστό σολομό σε φέτες
- 40 γραμμάρια βούτυρο
- 30 γραμμάρια αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλιά σούπας λευκό κρασί
- 6 ποτήρια ζωμό λαχανικών
- χυμός από 1 λεμόνι
- πιπεριά
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε το σολομό σε μικρά κομμάτια.
- Λιώνετε σε μια κατσαρόλα 30 γραμμάρια από το βούτυρο και σοτάρετε τα πράσα για 2-3 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε το ρύζι για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνετε και σοτάρετε το ρύζι για 2 περίπου λεπτά.
- Το σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τέσσερα ποτήρια από το ζωμό λαχανικών.
- Ανακατεύετε το ρύζι και αν χρειάζεται προσθέτετε σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό.
- Λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτετε το σολομό, την πιπεριά, τα αμύγδαλα, το λεμόνι, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Σβήνετε τη φωτιά, ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.